nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

Neon-dichtregel op gebouw stadsbeheer

steden schuilen niet wanneer het regent
This text is only available in Dutch
 

 
© Jan Coerwinkel. Neon op Kleinpolderplein.

Wethouder Antoinette Laan heeft op 14 november jongstleden de neonregel 'steden schuilen niet wanneer het regent' op het gebouw van Stadsbeheer op het Kleinpolderplein onthuld. De dichtregel van de van oorsprong Russische dichter Joseph Brodsky, markeert de vijfentwintigjarige samenwerking tussen Stadsbeheer en Poetry International. Sinds 1988 rijden de vuilnis- en veegwagens van Rotterdam met dichtregels van Poetry International op de flanken door de stad.

De waardering die het project dagelijks van de Rotterdammers krijgt, blijft de belangrijkste reden voor de langdurige samenwerking tussen Stadsbeheer en Poetry International. Met de onthulling van de dichtregel op het Kleinpolderplein wordt in die samenwerking weer een belangrijke stap gezet. Stadsbeheer en Poetry International breiden de samenwerking de komende tijd zelfs uit. Ook andere voertuigen van Stadsbeheer worden van dichtregels voorzien, zoals auto's van landmeters, stadswachten en wijkonderhoudsploegen.


Jubileumbundel
Naast de neondichtregel verschijnt binnenkort de gelijknamige jubileumbundel. 'steden schuilen niet wanneer het regent' geeft aan de hand van vijftig gedichten en foto's een prachtig overzicht van 'Het gedicht is een bericht' tot nu toe. De Rotterdammers Loes Luca, Herman den Blijker, Inez Weski, Anne Vegter, Ntjam Rosie, Eric Vloeimans, Isis Vaandrager, John Buijsman, Dave (The Kik), Fatima Moreiro de Melo, Abdelkader Benali en Hugo Borst onthullen hun liefde voor het fenomeen en vertellen over hun favoriete dichtregels. De bundel is eind november voor € 15,- verkrijgbaar in de Rotterdamse boekhandel en via deze website.

 
 
 

• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)