nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

Inzendingen C. Buddingh'-Prijs 2017 welkom

This text is only available in Dutch
 

 
© Hans Tak.

Tijdens het 48e Poetry International Festival Rotterdam dat van 30 mei tot en met 3 juni 2017 plaatsvindt, wordt opnieuw de C. Buddingh'-Prijs voor de nieuwe Nederlandstalige poƫzie uitgereikt aan de schrijfster of schrijver van het beste poƫziedebuut. Poetry International streeft er sinds 1988 naar om met de uitreiking van deze prijs meer aandacht te genereren voor het werk van beginnende talentvolle dichters.

Voor de C. Buddingh'-prijs 2017 komen Nederlandstalige poëziedebuten in aanmerking die zijn verschenen of zullen verschijnen in de periode van 1 maart 2016 tot en met 28 februari 2017. Debuutbundels kunnen tot uiterlijk 28 februari a.s. in viervoud worden toegezonden aan Stichting Poetry International op het  volgende adres:

Poetry International
Mauritsweg 35
3012 JT Rotterdam

De jury neemt bij voorkeur volledige bundels voor lezing ter hand, maar accepteert in voorkomende gevallen ook drukproeven wanneer de betreffende bundel kort voor het verstrijken van de inzendtermijn verschijnt. 

Begin april 2017 nomineert de jury vier debuten voor de C. Buddingh'-Prijs 2017. De genomineerde dichters presenteren vervolgens hun werk aan het publiek in een speciaal programma tijdens het Poetry International Festival. Aan het slot van dit programma wordt de winnaar bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 1200 euro verbonden.

 
 
 

• All editions
• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)