nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

POETRY@Gallery Untitled > Peter Verhelst

Poëzieweek in Rotterdam
This text is only available in Dutch
 

 

Nieuwe plannen volop met het oog op het nieuwe jaar. Vanaf januari haalt Poetry International niet alleen tijdens het festival maar het hele jaar door bijzondere dichters uit binnen- en buitenland naar Rotterdam. De serie POETRY@ haakt elke laatste woensdag van de maand met bijzondere gasten in op de actualiteit, met voordrachten, gesprekken en discussies vanaf wisselende locaties. Op woensdag 31 januari strijkt POETRY@ neer in Gallery Untitled, in Rotterdam-Noord. Speciale gast op die laatste avond van de Poëzieweek is Peter Verhelst, schrijver van het Poëziegeschenk 2018, getiteld 'Wat ons had kunnen zijn'.

Als dichter én theatermaker weet Verhelst als geen ander 'Theater', het thema van de Poëzieweek, in zijn gedichten te vangen. Het vormt de rode draad door zijn bundel, en door deze avond POETRY@: 'Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert.'

Peter Verhelst draagt deze avond voor uit het Poëziegeschenk van zijn hand. Het staat vol gedichten geïnspireerd op toneelklassiekers als 'Wachten op Godot', 'Trojaanse vrouwen' en 'Hamlet', hedendaagse stukken als 'Sonic Boom' of op de man die je niet zag, de souffleur. Actrice Keja Klaasje Kwestro brengt op verzoek van Verhelst een vlammende monoloog uit diens eigen bewerking van Medea, een van de meest befaamde wraakmythes. 'Medea, de moeder die het onmogelijke deed: haar kinderen vermoorden. Hoe dat toch één grote liefdeszang kan zijn.' Peter sluit de avond af met gedichten uit zijn meest recente bundels, 'Wij totale vlam', 'Zing zing' en 'Koor'.

Niet voor niets vindt deze avond plaats in Gallery Untitled. De galerie van fotograaf Lenny Oosterwijk is vanaf het eerste begin een vaste waarde in de jaarlijkse Poetry + ART Gallery Tours tijdens het Poetry International Festival. Na afloop is het met een drankje dan ook genieten van werk van Raoul Deleo en REM Atelier op Untititled's nieuwe locatie aan de Koningsveldestraat 14 in Rotterdam-Noord.

POETRY@Gallery Untitled
Woensdag 31 januari, 20:00 u. / € 10 / 7,50 > TICKETS


 
 
 

• All editions
• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)