nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

Van gedicht naar voordracht

Nieuwe serie workshops Poetry Performance
This text is only available in Dutch
 

 

Eindelijk! Je gedicht is af. En nu? Voordragen natuurlijk! Op een groot festival of op de verjaardag van je tante, maakt niet uit. Jouw gedicht moet worden gehoord. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Tijdens de workshop Poetry Performance werk je aan de perfecte voordracht.

Leren is doen, dus je moet niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken. Je oefent met houding, ademhaling en stemgebruik bij het lezen van je eigen gedichten. Vooraf analyseer je je gedicht: wat wil je overbrengen, hoe zit je gedicht technisch in elkaar? Lees je vloeiend, ritmisch, staccato, fluisterend of vlammend voor? Welke toon versterkt je inhoud? Elke deelnemer krijgt feedback op z'n performance-oefening. Goed om te krijgen en goed om te geven. Het benoemen van wat je ziet en hoort tijdens de performance van een ander leidt namelijk tot inzicht in de technieken.

Elke deelnemer kiest vooraf een eigen gedicht om mee aan het werk te gaan. Per mail krijg je van tevoren ook de gedichten van alle andere deelnemers. Het kan zomaar zo zijn dat je tijdens de workshop nog aan je gedicht gaat schaven. Het hardop lezen legt de vinger namelijk ongenadig op de zere plek. Feedback van je docent en de andere deelnemers zal je vertellen waar het gedicht 'stokt' en waar ritme, rijm en regelafbrekingen beter kunnen.

De Workshop Poetry Performance wordt gegeven door dichter/performer Anne van Winkelhof en vindt plaats op zondag 2 december van 12:00-16:00 bij de Poetry Academy aan de Westersingel in Rotterdam. Er kunnen maximaal 12 dichters meedoen. De prijs van de workshop bedraagt € 35,- en is inclusief koffie, thee, fris en een lunch. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar poetryacademy@poetry.nl.


Programma 

12:00   Voorstellen
12:20   Presentatietechnieken & oefeningen
12:50   Ingestuurde gedichten voorbespreken

13:30   LUNCH

14:00   Gedichten voordragen + feedback geven (ronde 1)
14:45   PAUZE
15:00   Gedichten voordragen + feedback geven (ronde 2)
15:45   Vragenronde

16:00   EINDELocatie
Poetry Academy, Westersingel 16
Kosten
€ 35,- 
Inschrijven
Stuur een mail naar poetryacademy@poetry.nl met daarbij de datum of data van jouw keuze.

 
 
 

• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)