nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

Nieuwe serie workshops Poetry Performance

Door Anne van Winkelhof
This text is only available in Dutch
 

 

Je hebt het behoorlijk benauwd, stapt met knikkende knieën het podium op, vergeet adem te halen, begint met trillende stem aan de eerste woorden van je gedicht en je denkt 'dat kan beterrrr'. Herkenbaar? Schrijf je dan in voor de workshops POETRY PERFORMANCE van de Poetry Academy en verbeter met tips van je docent en je mede-cursisten je podiumvaardigheden. De workshops worden gegeven door Anne van Winkelhof, dichter/performer en organisator van de Poetry Academy. Anne publiceerde haar poëzie in o.a. Hollands Maandblad, Op Ruwe Planken en Hard/Hoofd en staat regelmatig met haar eigen werk op de planken, van literaire festivals tot slamstages.

Hoe breng je je gedicht goed over op het publiek? Hoe maak je slim gebruik van je stem, van articulatie en je lichaam op het podium? Deze vragen komen aan bod in de Workshops Poetry Performance. In de workshop wordt kort aandacht besteed aan de basistheorie van voordragen of - algemeen - presenteren. De meeste tijd oefen je echter je performance met je eigen gedichten. Naast tips, opdrachten en adviezen van docente Anne van Winkelhof krijg je natuurlijk ook feedback van de andere deelnemers.

Belangrijk bij het verbeteren van je performance skills is dat je kritisch kijkt, luistert en onder woorden weet te brengen wat je ziet en hoort. Een gedicht goed brengen is voor een groot deel heel goed weten wat je met het gedicht wil zeggen. In de workshops is er daarom ook ruimte voor de analyse van je gedicht. Weet wat je zegt!

Op de aandacht voor de basistheorie na zijn de drie workshops verschillend van vorm en inhoud. Het is dus mogelijk om alle drie de workshops te volgen en dit is ook zeker aan te raden; beter of 'gemakkelijker' voordragen vraagt om veel oefening. Maar je kunt ook voor een losse workshop kiezen.

Data
Zondag 7 oktober 13:30 – 17:00 (al geweest)
Zondag 4 november 13:30 – 17:00
Zondag 2 decemberi 13:30 – 17:00

Locatie
Poetry Academy, Westersingel 16

Kosten
€ 25,- losse workshop;
€ 50,- serie van drie workshops.

Inschrijven
Stuur een mail naar poetryacademy@poetry.nl met daarbij de datum of data van jouw keuze. 

 
 
 

• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)