nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

Nieuwe gastdocenten: Babs Gons, Mustafa Stitou en Hélène Gelèns

This text is only available in Dutch
 

 
© Colin Hill Imagery. Babs Gons.

Vanaf september 2018 verwelkomt de Poetry Academy de nieuwe gastdocenten Babs Gons, Mustafa Stitou en Hélène Gelèns! Zij zullen lessen verzorgen tijdens de jaarcursus poëzie schrijven, die op maandag 24 september van start gaat. Tijdens de jaarcursus krijgen meer-ervaren dichters verspreid over een jaar les van vaste Academy-docenten en gekende gastdocenten om zo kennis te maken met een keur aan poëzievormen, visies op poëzie en stijl van lesgeven.

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club waarmee ze korte krachtige performances maakt rondom allerlei thema's. Haar werk leverde haar de bijnaam 'Le Grande Dame van de spoken word' op, ze stond op talloze podia in Nederland en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België. Babs Gons is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma's, waaronder de muzikaal-literaire show Babs's Woordsalon.
 
Mustafa Stitou (1974) debuteerde met de dichtbundel Mijn vormen (1994). Daarna volgden Mijn gedichten (1998) en in 2003 de bundel Varkensroze ansichten, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Stitou schreef ook voor toneel en was in 2009 een jaar lang de stadsdichter van Amsterdam. Voor Tempel (2013), zijn vierde bundel, ontving hij de Awater Poëzieprijs. In 2018 werd zijn oeuvre bekroond met de A. Roland Holstprijs.
 
Hélène Gelèns is dichter. In 2006 verscheen haar debuutbundel niet beginnen bij het hoofd die werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. In 2010 publiceerde ze zet af en zweef waarvoor ze de Jan Campertprijs ontving. Haar bundel applaus vanuit het donker verscheen in januari 2014. Momenteel werkt Gelèns aan nieuwe gedichten en aan haar prozadebuut, een zesspraak over rebellie, idealisme, geloof, ongeloof, liefde en respect, met de werktitel Op de golven.

Cursusdata najaar 2018:
Maandag 24 september, 29 oktober, 26 november, 7 januari, 11 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei, 17 juni en 15 juli. steeds van 19:30 - 22:00 uur. Locatie: Westersingel 16, Rotterdam. 

Kosten / Inschrijven
De jaarcursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2,5 uur. Het cursusgeld bedraagt €375,- of  € 350,- (65 of ouder/ 24 of jonger)  inschrijven kan per direct. Stuur daarvoor een e-mail naar poetryacademy@poetry.nl o.v.v. Jaarcursus 2018 met je naam, leeftijd en contactgegevens, .

 
 
 

• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)