nederlandse taal
english language

Poetry International Web
en/nl
dutch news
 

Een nieuwe lente ... Voorjaarscursussen 2019

Schrijf raak, bijzondere gastdocenten
This text is only available in Dutch
 

 
Peter Swanborn, Myrte Leffring, Mustafa Stitou en Sasja Janssen.

De voorjaarscursussen van de Poetry Academy gaan begin maart van start. Naast de inmiddels bekende cursussen Starters, Beter Dichten en de Jaarcursus staat er ook een nieuwe cursus op het programma. En wist je al dat je als cursist bij de Poetry Academy … een uitnodiging ontvangt voor de opening van het 50e Poetry International Festival? … je gratis de jubileumuitgave ontvangt die verschijnt ter gelegenheid van deze gouden festivaleditie? … je toegang krijg tot een uniek Poetry Academy festivalprogramma? … je korting krijgt op masterclasses, workshops en andere evenementen van Poetry International en Poetry Academy? Benieuwd naar de inhoud, docenten en gastdocenten, dagen, prijzen en alle leuke extra’s? Lees gauw verder.

Starterscursus met Myrte Leffring
In de Starterscursus poëzie schrijven gaat onze ervaren docente Myrte Leffring in op vragen als: wat maakt een gedicht tot een gedicht? Hoe vermijd je clichés? Hoe gebruik je stijlfiguren en beeldspraak? In deze cursus leer je je eigen schrijfstijl kennen aan de hand van diverse schrijfopdrachten die je thuis voorbereidt en tijdens de cursusavonden met de docent en medecursisten bespreekt. Ook tijdens de bijeenkomsten komen schrijfoefeningen aan bod.
 
Acht bijeenkomsten, start donderdag 7 maart,
tweewekelijks van 19:30 – 22:00 | €250,-



Blijven Schrijven met Myrte Leffring
De korte cursus Blijven Schrijven is een vervolg op de Starterscursus van Myrte Leffring. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, die eens in de twee weken plaatsvinden. Een stok achter de deur nodig? Klaarstomen voor de cursus Beter Dichten? Of ben je op zoek naar inspiratie om dat ene gedicht te kunnen schrijven? Schrijf je dan in voor de korte, praktisch ingestelde cursus Blijven Schrijven en ga direct aan de slag!
 
Vier bijeenkomsten, start donderdag 14 maart, 
tweewekelijks 19:30 – 22:00 | €125,-


Beter Dichten met Peter Swanborn
In de cursus Beter Dichten van Peter Swanborn ga je verder met het ontwikkelen van je eigen poëtische stem. Voor iedere les krijg je een schrijfopdracht, die tijdens de bijeenkomst besproken wordt. Je gaat kijken naar het beeldgebruik, naar ritme, woordkeuze en natuurlijk naar wat het gedicht te vertellen heeft. Want poëzie is kunst en kunst is communicatie. Daarom staat de vraag hoe het gedicht op de lezer overkomt, centraal in deze cursus. Beter Dichten is bedoeld voor de gevorderde schrijver.

Acht bijeenkomsten, start dinsdag 5 maart,
tweewekelijks 19:30 – 22:00 | €250,-



De Jaarcursus - gastdocenten Mustafa Stitou en Sasja Janssen
De Jaarcursus bestaat uit tien lessen, waarbij de groep één keer in de vier weken bij elkaar komt. Naast de vaste docenten van de Poetry Academy wordt de cursus gegeven door gekende gastdocenten vanuit heel Nederland en/of Vlaanderen. De Jaarcursus is bedoeld voor dichters die al het nodige geschreven én veel gelezen hebben, en ervaring hebben met het geven en krijgen van feedback.

Tijdens deze Jaarcursus kom je in aanraking met verschillende dichters, poëzievormen, visies op poëzie en manieren van lesgeven. We zijn dan ook trots de twee gerenommeerde gastdocententen, Mustafa Stitou en Sasja Janssen.

Tien bijeenkomsten, start maandag 4 maart,
vierwekelijks 19:30 – 22:00 | €375,-

Voor cursisten ouder dan 65 of jonger dan 25 hanteert de Poetry Academy aangepaste prijzen. Aanmelden of meer info? Mail naar poetryacademy@poetry.nl!

 
 
 

• All activities
 

facebook (nl)
twitter (nl)
newsletter (nl)

facebook (int)
twitter (int)
newsletter (int)